ДИБИДУС. Култ визионара. Ново друштво, група...

КОЛО ЗАВЕТИНА (Група ПРИЈАТЕЉИ)

У ову Групу се могу пријављивати, овде, прави и стварни, блиски и далеки, пријатељи "Заветина", без обзира на своју боју коже, верска и политичка, и естетска убеђења. За разлику од "Новог Друштва СУЗ", где су чланови примани, не само на основу једног свог талента, већ зато што су имали још неколико, чланови Групе ПРИЈАТЕЉИ ЗАВЕТИНА могу бити сви добри и заинтересовани људи широм планете. Да бисмо направили Регистар свих пријатеља, који ће остати тајна чланова и Заветина заувек, молимо, када се пријављујете, да напишете своја права имена, и надимак, ако га имате, и праву кућну адресу, као и електронску. Оно што можемо да обећамо пријатељима, то је: да ћемо им слати (без надоканде сваки нови број НовиБуСура), као и - најмање једном годишње - поклон "Заветина" - књиге и часописе... Исто тако, могли бисмо да оснујемо и једно Коло (круг визионара), које би временом заиграло своју концентричну игру широм планете. Нисмо далеко, чини ми се, и од једног Култа визионара?Можда бисмо могли, временом, да организујемо, у Србији, на Балкану, али и на другим тачкама Земљине кугле, сусрете Групе ПРИЈАТЕЉИ ЗАВЕТИНА, макар једном у три године, јер сусрети обогаћују и шире хоризонте? ... (М. Л.)

Претражи овај блог

субота, 03. јун 2017.

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР НА КРШТЕЊУ ЧАМЦА „КРАЉИЦА МАРИЈА“


Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра 
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Београд, 3. јун 2017 – Поводом 95 година веслачког клуба „Београд – Црвена звезда“, Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар званично је открио нови такмичарски чамац осмерац који носи име његове баке, Њ.В. Краљице Марије, прве покровитељке овог клуба и велике српске добротворке.
Прослави су присуствовали г-дин Душан Ковачевић, директор веслачког клуба „Београд – Црвена звезда“, чланови клуба и бројни спортисти, као и чланови Крунског савета.
„Драго ми је што сам данас са вама на прослави клуба и поносан сам што ће ваш најбољи чамац носити име моје баке, Краљице Марије. Веза између породице Карађорђевић и веслачког клуба ‘Београд – Црвена звезда' је јака и тако ће увек бити. Честитам вам годишњицу и желим вам спортску срећу на свим будућим такмичењима“, рекао је Престолонаследник Александар.
Веслачки клуб „Београд – Црвена звезда“ основан је 1922. као веслачки клуб Београд, а 1945. променио је име и постао један од 5 оснивача Спортског друштва Црвена звезда. Док се бродом приближавала Београду, где је чекало венчање за Краља Александра, принцезу Марију дочекали су на води веслачи тадашњег ВК Београд. Краљица Марија постала је покровитељка Клуба, а ту традицију је и након много година наставио њен унук Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар.

Нема коментара: