Претражи овај блог

субота, 03. јун 2017.

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР НА КРШТЕЊУ ЧАМЦА „КРАЉИЦА МАРИЈА“


Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра 
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Београд, 3. јун 2017 – Поводом 95 година веслачког клуба „Београд – Црвена звезда“, Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар званично је открио нови такмичарски чамац осмерац који носи име његове баке, Њ.В. Краљице Марије, прве покровитељке овог клуба и велике српске добротворке.
Прослави су присуствовали г-дин Душан Ковачевић, директор веслачког клуба „Београд – Црвена звезда“, чланови клуба и бројни спортисти, као и чланови Крунског савета.
„Драго ми је што сам данас са вама на прослави клуба и поносан сам што ће ваш најбољи чамац носити име моје баке, Краљице Марије. Веза између породице Карађорђевић и веслачког клуба ‘Београд – Црвена звезда' је јака и тако ће увек бити. Честитам вам годишњицу и желим вам спортску срећу на свим будућим такмичењима“, рекао је Престолонаследник Александар.
Веслачки клуб „Београд – Црвена звезда“ основан је 1922. као веслачки клуб Београд, а 1945. променио је име и постао један од 5 оснивача Спортског друштва Црвена звезда. Док се бродом приближавала Београду, где је чекало венчање за Краља Александра, принцезу Марију дочекали су на води веслачи тадашњег ВК Београд. Краљица Марија постала је покровитељка Клуба, а ту традицију је и након много година наставио њен унук Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар.

Нема коментара: