Тајни језик дрвећа

Дендрокронолози, стручњаци који се баве проучавањем годова користе податке с дебла како би сазнали нешто више о томе како се мењала клима. У добрим годинама, када у сезони раста дрвеће прима довољно топлине и влаге, стабла снажно расту, а њихови годови су широки. Када је лоше време, годови су посебно танки. Код биљака које живе у тропском и суптропском подручју, где су услови мање-више уједначени, годови се не могу разграничити. Такође, код стабала која расту усправно, годови су концентрични, док су код оних која су коса и више хоризонтална, годови ексцентрични. Проучавањем узорака годова код дуговечних стабала, дендокронолози су проанализирали 7.000 година и успели да израчунају тачне датуме догађаја из историје Земље, као што су на пример краћа раздобља ледених доба.... (из једног новинског чланка)

П Р И В А Т Н А ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА. П р е т п л а т а

П Р И В А Т Н А ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА. П р е т п л а т а
ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВИ - Сабрани радови Белатукадруза. - ОБАВЕШТЕЊЕ Овај блог је отворен само за позване читаоце и посетиоце, и претплатнике..Годишња претплата на ову дигиталну библиотеку износи 2000,00 дин. Претплатник има право и на слободан приступ и читање још четири блога по свом избору

субота, 17. јун 2017.

AKO OVO ZAPAMTITE, NEĆETE IMATI FINANSIJSKIH PROBLEMA: Poruka ovog Beogr...



Објављено је 14.06.2017.
Neke lekcije se u životu nauče prekasno, a mogle bi mnogo da nam znače da smo ih znali na vreme. Upravo zbog toga je savet ovog simpatičnog Beograđanina zlata vredan za svakog mladom čoveka.
Moj Balkan (MB) je zabavni centar Balkana gde se non-stop prikupljaju i svakodnevno plasiraju različite zanimljivosti, uz mogućnost da iste lako podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Moj Balkan je prvi u nizu projekata koji je pokrenuo BALKAN MEDIA TUBE specijalizovan za različite aspekte onlajn poslovanja, od kreiranja sadržaja do razvoja velikih Internet projekata.

Aktivno postavljanje video snimaka započeli smo 01.03.2017.

Negujemo zabavni pristup na način da ljudi ne budu diskriminisani po bilo kom osnovu.

Sadržaj ovog kanala slobodno delite. Takođe postavljajte omiljene video snimke na vaše sajtove, i naravno po mogućstvu postavite link ka „MB” na svojoj web strani kako bi pomogli i drugima da nas pronađu.

Нема коментара:

Поучан коментар

култ урапре 8 месеци
Цркве су у Србији почеле да пропадају 1945. године, и зато нам је данас пропало све, а пре свега морал. И култура такође. У мом селу су "по ослобођењу"1945 године, полуписмени напредни другови побацали у сеоски бунар матичне књиге које су вођене за десетак села, летопис који се водио за неколико векова уназад, књигу свечара, архив, и све друго што се вековима чувало. Тако је уништена грађа и историјски извори за изучавање прошлости села, старији људи су помрли, података нема, и врло је тешко нешто утврдити записати о историји села. А то је област културе. А историја је исто што и жиле дрвету, ако су слабе и најмањи ветар ће га срушити. Изгледа да вама више смета што се обнавља по нека црква, него што су пропале фабрике, предузећа, опустела села, ничу се кафићи, кладионице, ријалити програми, и таблоидизује се цело друштво. - извор: чланак Уметници и спонзори/ Мирослав Тодоровић

ПРОВИДНА ИДЕОЛОГИЈА НЕСРЕЋНИКА И БЕЗБОЖНИКА

ПРОВИДНА ИДЕОЛОГИЈА НЕСРЕЋНИКА И БЕЗБОЖНИКА
Многи треба ово да прочитају и утуве. ЛеЗ 0012782