Претражи овај блог

четвртак, 09. новембар 2017.

ШВЕДСКА ЈЕ НАЈБОЉА ДРЖАВА ЗА ЖИВОТ


Poslednja istraživanja pokazuju da su uslovi i kvalitet života najbolji u Švedskoj
Švedska je dospela na vrh liste zemalja koje su najbolje za život. "Good Country Index" koji se svake godine bavi istraživanjem kvaliteta života u zemljama širom sveta ustanovio je da Švedska ima sve pozitivne aspekte koji mogu da utiču na životni stil pojedinca. Ovo se pre svega odnosi na ljudska prava, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, mogućnosti na tržištu rada, kao i kulturno bogatstvo.
Kako istraživanja pokazuju Švedska ekonomija je "dobra" po njene građena za razliku od drugih zemalja. Manje zemlje kao što su Irska, Kostarika, Island, među kojima je i Srbija, uglavnom su žrtve svetskih ekonomskih prilika.
Sajmon Anholt, analitičar, ustanovio je na osnovu GDP-a raznih zemalja da bi za svet bilo bolje da države međusobno sarađuju, a manje da se takmiče. 
          izvor  ***
==============================

      Да је веома уређена, види се и на гробљима       (Гробље града Ulricehamn)
....

    На путевима, друмовима.
    На језерима...


...

  Али кад крену кише, као ових новембарских дана, и када из неког већег шведског села кренете касно поподне у неки од оближњих градова у набавку (по намирнице), пошто продавница по селима и мањим градовима нема (барем их ја нисам видео), па упаднете у магле, и неку меланхолију, онда вам оцена да је Шведска  "најбоља држава за живот" изгледа малчице претерана, нереална... Јер каква је то држава која нема по већим селима  дућане, пиљарнице, кафанице?...

            

Нема коментара: